Novi selektor Košarkaške reprezentacije Srbije?
Novi selektor Košarkaške reprezentacije Srbije?, Foto: Starsport

"sposoban sam za tu ulogu"

Novi selektor Košarkaške reprezentacije Srbije?

Naslednik Svetislava Pešića?

Objavljeno:

Otišao je Svetislav Pešić sa mesta selektora Košarkaške reprezentacije Srbije nakon osvojene bronzane medalje na Olipijskim igrama u Parizu.

Danima unazad spekuliše se o njegovom nasledniku na čelu strušnog štaba Orlova.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Luka Pavićević, nekadašnji košarkaš i aktuelni trener, govorio je o mogućnosti da na selektorskoj klupi košarkaške reprezentacije zameni Svetislava Pešića:

- To je nezgodno pitanje. Ali mogu reći da je najlepši deo moje karijere to što imam četiri trenera koji su u Kući slavnih - počinje svoj odgovor Pavićević i zaključuje:

- Kao klinac u Podgorici, kada je Budućnost bila u drugoj ligi i kada je u celom gradu postojao samo jedan košarkaški teren, ja sam se kao igrač više razvio kroz reprezentativne selekcije. Jugoslavija je imala ozbiljan regrutacioni skauting sistem po celoj zemlji .Najveći napredak u svojoj karijeri postizao sam kroz reprezentaciju. Jedini sam igrač koji je igrao u selekciji koja je tri godine starija.

Srbija dobija novog selektora?
Srbija dobija novog selektora?foto: Starsport

- Bila je generacija ’65, a ja sam tu bio kao igrač iz generacije ’68. Čim sam postao trener, vrlo brzo sam dobio da vodim reprezentaciju. Bila je to juniorska selekcija u kojoj su bili Tripković, Luka Bogdanović, Micov, Peković... Potom sam išao korak po korak. Vodio sam univerzitetsku reprezentaciju što je bukvalno kao priprema za seniorski tim. Bio sam i selektor reprezentacije Crne Gore. Biti selektor Srbije, posebno u ovom momentu, je izuzetno zahtevno i prestižno zanimanje. Znam koliko kvalitetnih trenera mi imamo. Što se mene tiče, ja sam školovan i pripreman za tu poziciju - rekao je Pavićević za "Sport klub".

Bonus video:

04:36

Svetislav Pešić na dočeku u Skupštini grada

(Espreso sport/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.